Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


20 augustus

De Thokmay Sauna


Nieuw: waarom onze Tibetaanse zoutgrot een must do is voor jouw lichaam en geest


Ervaar zelf al het goede van het roos-oranje goud uit de Himalaya

Zilte lucht, het doet iets met een mens. Daarvan getuigen de vele zeepreventoria die ons land rijk is. Vandaag hoef je voor die heilzame werking niet meer af te zakken richting kust, maar kan je terecht in Belsele. In de Thokmay sauna, onze nieuwe Tibetaanse zoutgrot, geniet je van de helende krachten van het roos-oranje goud uit de Himalaya.

Thokmay, dat is bevrijdend genieten

Thermen Katara werkt elke dag aan het verbeteren van jouw huid en welzijn. Fysiek en mentaal. Daarvoor gaan we ver. Tot in Tibet. 

Thokmay betekent in het Tibetaans ‘ongehinderd’. Vrijheid is inderdaad wat we beogen. Vrijheid voor je longen, een nieuw begin voor je huid, een hoofd vrij van zorgen en stress.  

Stap door de Torii poort en laat je zorgen achter. De zachtroze, zouten wanden en een aangename temperatuur van 70°C werken als een magneet: het onttrekt de negatieve ionen uit de lucht en laadt ineens jouw batterijen op. De meest helende sauna onder het goedkeurend oog van Boeddha.

  

Het goede van zout uit de Himalaya

Het Himalayazout dat we gebruiken is ongefilterd en zit vol goede mineralen. Omdat het van een pure bron komt, is het ook vrij van alle giftige stoffen. Bovendien is het bewezen dat het roze zout de stofwisseling stimuleert en het lichaam zuivert. Een sessie in de zoutgrot is goed voor:

  • Een droge huid tegen te gaan. Ook andere huidaandoeningen varen wel bij het heilzame karakter van de grot. 
  • Een detox-kuur van je longen. Een sessie in de grot kan pijn en last verminderen.
  • Een ontspannen en relaxed gevoel. Maak je hoofd leeg en je lijf loom. Ideaal voor een goede nachtrust of mensen die even genoeg hebben van de dagelijkse stress.

En dan hebben we nog niet gehad over de boost voor je immuunsysteem, de extra vitaliteit en de verbeterde doorstroming van hart- en bloedvaten. Omwille van de hoge hoeveelheid mineralen, betekent één bezoek aan deze zoutgrot al meteen resultaat.

Relaxen bij 70 graden

De temperatuur in de grot bedraagt een zachte 70 graden. De combinatie van die warmte en de mineralen die vrijkomen uit de stenen, zorgen voor een intense cleanse van lichaam en geest. Precies wat je hier komt doen. 
Een mini-tempel op temperatuur, zoutstenen grot of warme zenruimte: het gaat om jouw feelgood. Benieuwd geworden? Boek in alle rust je bezoek aan Thermen Katara.
 

Relax. De wereld kan even wachten. En in onze zoutgrot al helemaal.


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu