Blog


20 april

De Katara experten aan het woord


De rest van de wereld even vergeten. Dat kan alleen als je daarvoor de juiste middelen hebt. Om te kunnen garanderen dat jij bij ons alle zorgen van je af kan zetten, proberen we ons zo veel mogelijk te baseren op wetenschappelijke kennis. We onderzoeken dagelijks welke elementen jou het meeste rust bezorgen. 

Daarvoor laten we ons uiteraard graag adviseren door onafhankelijke experts, mensen waar we graag van bijleren. In deze blog laten we de komende maanden elke maand een nieuwe expert aan het woord. Die vertelt dan iets over zijn vakdomein en leert ons meer over ontspannen en genieten in al zijn vormen.

Thee-believer Isabel Ruyssinck


Thee is niet alleen sierlijk om te drinken, het is ook gezond. Het warme drankje brengt een weldaad van hydratatie in ons lichaam. Je kan van ons gezicht aflezen dat het drinken van thee een echt rustmoment brengt. Een Fika of Zweeds koffie- of theemoment is het beste wat men kan doen om beter te functioneren, om zorgen en afvalstoffen los te laten en de rest van de wereld even te vergeten. Alle kruiden, bloemen en planten die we drinken hebben een eigen werking op ons lichaam.

Thees die energie geven


Thee bevat allerlei goede stoffen zoals antioxidanten, vitamines, mineralen en theïne. Theïne wordt veel langzamer opgenomen door het lichaam dan bijvoorbeeld cafeïne (de stof in koffie of frisdrank). Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over een plotselinge cafeïnecrash na het genieten van een kopje thee. Thee is als een vriendelijke stimulator die je subtiel ondersteunt zonder de ongewenste bijwerkingen van koffie. Dus, terwijl koffie meer als een snelle oppepper kan werken, zorgt een kopje thee voor een fluweelzachte boost die je de hele dag door zal bijstaan. In thee zit bovendien ook amino acid, een stof die enkel in thee wordt teruggevonden en een stabiele opwekkende werking aan je lichaam geeft. Tijdens de maand van de energiekick (april) stelt Isabel Ruyssinck jullie graag enkele energiegevende thees voor:

  • Maté: een echte energiebooster die je vrolijk maakt, je zintuigen aanscherpt, vermoeidheid bestrijdt en je stemming verbetert.
  • Groene thee: houdt je wakker en maakt je slimmer.
  • Gemberthee: werkt als een ware energiebooster. Het is een super thee voor studiemomenten of drukke perioden.

Welke thee je ook kiest. Alles smaakt lekkerder in de juiste omgeving. Nergens beter van je thee kan genieten dan op een ontspannende plaats zoals bij Thermen Katara. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Zowel thermen als thee.

Julie Wren - World Wellness Weekend Ambassador


Tijdens de maand van de zachtheid spraken we met Julie Wren, een toegewijde World Wellness Weekend Ambassador in België. Als ambassadeur van het World Wellness Weekend (WWW) speelt Julie een belangrijke rol in het inspireren en empoweren van mensen om gezondere keuzes te maken en te genieten van een actieve levensstijl samen met hun familie, vrienden en collega's. Ze legde heel graag uit hoe een wellnessbezoek kan helpen om zachter te zijn voor jezelf en je omgeving.

De 3 vormen van zachtheid


Volgens Julie kan je op 3 verschillende manieren genieten van zachtheid:

  1. Allereerst is het essentieel om vriendelijk en zacht te zijn voor jezelf. Vaak leggen we onszelf te veel druk op en ervaren we schuldgevoelens wanneer we bepaalde taken niet doen en wanneer we tijd voor onszelf nemen. Het is belangrijk om zelfliefde te cultiveren en eerst voor jezelf te zorgen voor je de zorg van anderen op jou neemt. Om het met een quote uit de luchtvaart te zeggen: “Je moet eerst je eigen zuurstofmasker opzetten voordat je anderen helpt.”
  2. Als tweede verwijst Julie naar het belang van je omgeving. We hebben allemaal een soort toevluchtsoord nodig, een plek waar we kunnen ontspannen en genieten van activiteiten die ons een boost geven. Dat kan een comfortabele leunstoel bij het raam zijn, maar evengoed een wandeling in de natuur.
  3. Als laatste benadrukt Julie ook dat zachtheid in relaties essentieel is. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de mensen waarmee we onze tijd doorbrengen. Zijn ze ondersteunend, empathisch, geduldig en tonen ze vriendelijkheid en zorgzaamheid? Dan zijn dit het soort mensen waarmee jij je best omringt.

Zachtheid in een wellnesscomplex


Wanneer het gaat om een wellnesscomplex, legt Julie uit dat zachtheid zich manifesteert in verschillende aspecten. Vanaf het boekingsproces tot aan de aankomst, is het belangrijk dat elke stap een gevoel van rust en comfort biedt. Een duidelijke en gebruiksvriendelijke website, vriendelijk personeel en een gastvrije sfeer bij aankomst dragen bij aan een welgekomen en ontspannen gevoel.

Saunabaden is een eeuwenoude vorm van thermotherapie die wereldwijd wordt toegepast voor hygiëne, gezondheid, sociale interactie en spirituele doeleinden. Het biedt talloze voordelen voor onze gezondheid wanneer het op de juiste manier wordt uitgevoerd: het stimuleert de productie van gelukshormonen, verbetert de bloedsomloop en het ontgiftingsproces van ons lichaam, ondersteunt de werking van ons immuunsysteem en verlicht pijnklachten. Ook een massage heeft veel gedocumenteerde voordelen en in het Verenigd Koninkrijk wordt zelfs onderzocht of dit kan gebruikt worden als medisch hulpmiddel voor geestelijk welzijn. 

Zachtheid bij Thermen Katara


Een wellnesscomplex moet voor Julie aanvoelen als een warme knuffel. Het decor, de sfeer, de geuren, de muziek, de temperatuur en alle andere elementen moeten één boodschap overbrengen: "Gefeliciteerd met jouw beslissing om vandaag jezelf op de eerste plaats te zetten. Wij zijn er voor jou en zullen voor al jouw behoeften zorgen." Het receptiepersoneel speelt hierbij een belangrijke rol en dient open, vriendelijk en attent te zijn.

In Julie's ogen voldoet een bezoek aan Katara aan alle pijlers van zachtheid en is het een geweldige kans om een nieuwe zelfzorggewoonte te creëren. Je kunt letterlijk in één dag de wereld rondreizen om je eigen persoonlijke wellness oase van rust ontdekken! "Je vindt er zachtheid in jezelf, je omgeving en in anderen." 


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu