Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


19 oktober

11 jaar Katara, 11 anekdotes


Al 11 jaar Katara. Dat is al 11 jaar warmte, al 11 jaar genieten, al 11 jaar verwend worden, al 11 jaar de wereld vergeten en nog zoveel meer … Wij herinneren ons de opening nog alsof het gisteren was, maar die is ondertussen al 11 jaar geleden. Omdat de tijd in ons complex even stilstaat, blikken we speciaal voor onze verjaardag even terug op 11 kernmomenten tijdens ons 11-jarig bestaan.

1) 22 oktober 2011 - officiële opening


Na onze spetterende openingsreceptie op donderdag 20 oktober was het eindelijk zover. Op zaterdag 22 oktober opende Katara officieel de deuren. We wouden net voor de herfstvakantie een testweek houden met zo’n 5 opgietsessies per dag. We ontvingen al snel heel veel hartverwarmende reacties. Toch bleken er nog wat mankementen te zijn en daarom besloten we om 3 dagen te sluiten zodat de aannemers en techniekers de laatste puntjes op de i konden zetten. Op vrijdag 28 oktober heropenden we opnieuw en begon ons verhaal echt.

2) 15 december 2011 - menig opgieter kwam intussen


15 december 2011 was de dag waarop we voor de eerste keer experimenteerden met de scrubsessie in het stoombad. Dat idee ontstond louter toevallig doordat een opgieter voorstelde om scrubzout en andere crèmes niet te gebruiken in de sauna - dat is immers slecht voor het hout en de banken – maar wel in het stoombad. Al snel bedachten we er een gans ritueel rond zo’n scrubsessie waarbij heel wat zwaaibewegingen en heerlijke producten een grote rol speelden. Gastvrouw Nancy besloot om daarbovenop al haar kennis over lichaams- en gelaatsverzorging toe te voegen en zo ontstond een luxueuze en unieke scrubsessie. Zonder dat we het goed en wel beseften was onze succesformule geboren. De scrubsessie werden al snel de talk of the town en menig opgieter kwam een bezoekje brengen aan Katara om die mysterieuze nieuwe scrubsessie te ontdekken.

3) 27 april 2012 - opening grote warme zwembad


Bouwen is niet meteen een feest … En dat ondervonden we aan den lijve. Op de tweede openingsdag ontdekten we lekken in ons grote zwembad. Uiteraard bleven we niet bij de pakken zitten. We sloten het bad af en na een spoedvergadering met de architect werd meteen beslist om een extra bad te plaatsen. Amper vier dagen later heropende ons kleine warme bad als alternatief.

Na heel wat herstellingswerken kon het grote warme bad eindelijk weer open op 27 april 2012. Het tweede bad werd daarna omgebouwd tot ons koude zwembad. Voor alle liefhebbers van een frisse duik, brrr... 

4) 30 april 2014 - opening Thaise Opgiettempel


Katara bleef ondertussen verder groeien. Steeds meer mensen vonden hun weg naar onze vergeetwellness voor een dagje ontspanning. Weg van de wereld. Daarom besloten we om de hele wereld naar Katara te brengen. Na de Finse, Japanse, Romeinse en Arabische Sauna’s kozen we opnieuw voor een ver land: Thailand. Hoe we Thailand naar Belsele brachten? We maakten een stukje Thailand met daarrond een mooie tuin met prachtige vijver, helemaal in het thema. Liefhebbers van opgietsessies zijn zeker vertrouwd met onze Thaise Opgiettempel. Alle sessies worden telkens in twee delen verdeeld om een echt kippenvelmoment te creëren.

5) 19 december 2016 - Opening rustruimte en tweede jacuzzi


Rome wasn’t built in one day. Neither was Katara. Op 19 december 2016 konden we eindelijk de ganse tuin richting Thaise Opgiettempel openen en verrees een mooie, eigentijdse rustruimte als groot cadeau aan al onze saunafans. De rustruimte bestaat uit twee delen: een leeskamer met open haard en een stiltekamer waar iedereen languit kan wegdromen en tot zichzelf komen. De nieuwe rustruimte wordt omgeven door groen. Last but not least openden we ook meteen een tweede jacuzzi.

6) 14 maart 2020 - eerste lockdown


De datum 14 maart 2022 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Dat is de datum waarop de eerste lockdown volgde na de opmars van het coronavirus. Een periode van onwezenlijkheid en relatieve onzekerheid. Iets wat je niet in de eerste jaren van je bedrijf wil meemaken. Maar ook een periode om zelf even te bezinnen na 8,5 jaar keihard werken. Gelukkig hadden we Katara al tot een mooi en sterk bedrijf opgebouwd dat tegen een stootje kon. De uitbreidingsplannen lagen klaar, maar werden door de onzekere periode nog even on hold gezet.

7) Zomer 2020 - productieve periode tussen 2 lockdowns


Tijdens de zomer van 2020 mocht Katara terug open. Gelukkig en dankbaar zagen we onze klanten terugkomen. Jammer genoeg niet voor lang, want op 29 oktober schoot corona opnieuw raak. Deze keer een lockdown van 8,5 maand. Never waste a good crisis. We vatten de koe bij de horens en besloten om The Hyge, 2 nieuwe jacuzzi’s, enkele nieuwe stoombadjes, het IJslands Badhuis en Romeins Badhuis te bouwen. Op die manier hadden we toch iets om handen. We namen ook de tijd om de communicatie en groeiplannen vorm te geven en te herwerken. We merkten dat veel mensen het leuk vonden om tijdens de lockdown een stukje Katara in huis te hebben. De badlinnen, huisparfums en andere wellnessproducten voor thuis vlogen de deur van onze shop uit. Toen ontstond het idee om het merk Katara Home verder te ontwikkelen.

8) 9 juni 2021 - langverwachte heropening met vernieuwingen


Na lang wachten was het dan eindelijk zover. De grote heropening van Katara. Op 9 juni konden we iedereen ontvangen in ons vernieuwd complex. Met The Hyge creëerden we meteen heel wat meer ruimte om gezellig te zitten of iets te drinken. Ook de nieuwe jacuzzi’s en stoombadjes gaven de Katarabeleving een extra dimensie. De reacties waren voor ons een extra erkenning voor ons harde werk waar we heel blij mee waren. Zowel wijzelf als onze verwenners – die nagenoeg allemaal zijn gebleven – waren heel blij om jullie terug te mogen verwennen. Ook al moesten ze eerst nog even hun welbekende glimlach verbergen achter een mondmasker.

9) 6 augustus 2021 - opening Thokmay Sauna


Op 6 augustus 2021 openden we onze Tibetaanse sauna met zoutstenen uit de Himalaya. We doopten deze sauna de ‘Thokmay’. Een sauna met een zalige warmte van 70°.

Thokmaybetekent in het Tibetaans 'ongehinderd'. Vrijheid is dus inderdaad wat we in deze sauna beogen. Vrijheid voor je longen, een nieuw begin voor je huid en een hoofd vrij van zorgen en stress. Stap door de Torii poort en laat al je zorgen achter. 

10) 29 oktober 2021 - opening IJslands Badhuis, Geiserbad, Midsommar Sauna, Pao IJsgrot en Bee Hive


Als klap op de vuurpijl van ons 10-jarig bestaan openden we op 29 oktober 2021 het IJslands Badhuis met een prachtige tuin, het Geiserbad (37°), de Midsommar Sauna, de Pao IJsgrot en The Bee Hive.

 Het IJslands Badhuis werd al snel een unieke ruimte om te bezinnen en ontspannen. De perfecte ode aan lichaam en geest. De nieuwe sauna's en baden werden geïnspireerd op rituelen uit IJsland en Scandinavië:

  • In het Geiserbad nemen we je mee in een zachtzout bad tsjokvol mineralen. Het bad voelt echt als de IJslandse Blue Lagoon, maar dan beter, want het ligt gewoon in Belsele.
  • In de Midsommar Saunabrengen we alle aardse eigenschappen samen. Dankzij magische bomen en helende stenen kan je hier even aan de dagelijkse rompslomp ontsnappen. 
  • In de Pao IJsgrot geniet je dan weer van een ongezien intense afkoeling waardoor je een energie-opstoot krijgt. De wisselwerking tussen warm en koud is perfect voor iedereen die een opkrikker kan gebruiken.
  • In The Bee Hive komen all bezige bijen samen in de mooiste korf zodat ze kunnen connecteren in alle rust en stilte. Het is een echte cocon die uitnodigt om te cocoonen. 

11) 20 december 2021 - opening nieuw Romeins Badhuis


Alle wegen leiden naar Rome – of toch naar Belsele. Want daar opende op 20 december 2021 het gloednieuw Romeins Badhuis.

Het Romeins badhuis is een plek voor lichaam en geest, maar vooral voor lichaam. Geniet in het Sudatoriumvan intense stoomsessiesof ga voor een scrubvan het volledige lichaam. Ook de inpakbehandelingenmoet je zeker eens geprobeerd hebben. 

Kom onze laatste verbouwing dus zeker eens ontdekken, want nu stoppen we even met bouwen. Alhoewel …


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu