Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


12 juli

Waarom sauna goed is voor je huid


Zorg dragen voor je huid is erg belangrijk. Ze moet namelijk nog je hele leven mee. Om je daarbij te helpen, hebben we een breed scala aan behandelingen en sauna-ervaringen die je huid een echte boost geven. Onze faciliteiten en producten zijn speciaal ontworpen om je huid te verzorgen, zodat jij kunt stralen van kop tot teen. Hoe? Dat lees je in onze blog.

De magie van een saunabezoek


Elke frequente saunaganger kent het gevoel wel: je stapt de sauna in, de warmte omhult je en je voelt direct hoe de stress van je afglijdt. Maar wat doet die warmte eigenlijk voor je huid? Wel, die hoge temperaturen zorgen ervoor dat je poriën open gaan staan, wat ervoor zorgt dat vuil en onzuiverheden via je zweet makkelijker kunnen worden afgevoerd. Het resultaat van dit natuurlijke reinigingsproces is dat je huid er na een saunasessie stralender uitziet en zachter aanvoelt. Wrijf volgende keer maar eens goed voor en na je bezoek, je zal een serieus verschil voelen. 

Dankzij de sauna blijft je huid niet alleen schoon, maar ook gezonder. De warmte stimuleert de doorbloeding in je lichaam, wat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je huidcellen bevordert. Dat helpt bij het herstellen van beschadigde huid en het verminderen van droogte. Het resultaat: een zachte, gladde huid die aanvoelt als een babybilletje. Zin om dat zelf eens te testen? Reserveer dan alvast je bezoek

Ontspan je huid met onze zachte massages


Massage Thermen Katara

Heb jij soms zoveel stress dat je last krijgt van huidproblemen zoals acne of eczeem? Dan kan ook een massage een positief effect hebben. Niet alleen op je humeur, maar ook op je huid. Tijdens een massage ontspan je je lichaam waardoor je cortisolniveaus verlagen en je huid de kans krijgt om te herstellen en weer in balans te komen. Bye bye, stresshuid!

Bovendien kan een voedende gezichtsbehandeling je huid intens hydrateren en herstellen. Onze beauty-experts staan alvast klaar om je huid de beste verzorging te geven. Maak een afspraak voor of massage via info@katara.be of bel naar +32 (0)3 / 773 24 00.

 

Sauna in de zomer? Jazeker!


Wie aan sauna denkt, denkt aan de warmte. Veel mensen veronderstellen daarom dat een saunabezoek enkel deugd doet tijdens de koude wintermaanden. Niets is echter minder waar, ook bij warm weer kan een saunasessie helpen bij de temperatuurregeling van je lichaam. Door te zweten in de sauna reguleert je lichaam beter zijn temperatuur, waardoor je je juist koeler en frisser voelt na afloop. Plus, je huid blijft ook in de zomer soepel en gehydrateerd dankzij die extra zweetkuur. 

Pssst … wist je al dat het tijdens de zomermaanden meestal wat rustiger is bij Thermen Katara omdat veel mensen dan op vakantie zijn? Dat is dus het ideale moment om van de zon te komen genieten. Op sommige dagen loopt er zelfs een ‘Katara Smeerder’ door de tuin die jou wat zonnecrème aanbiedt. ‘Bescherm je huid tegen de zon’ fluistert hij dan stilletjes.

 

Ontdek onze hydraterende producten in de Katara Home Boetiek


Wil je je huid altijd zo zacht en verzorgd laten aanvoelen als na een saunabezoek? Dan kunnen onze producten in de Katara Home Boetiek aan de receptie je daar zeker bij helpen. Je vindt er alles van heerlijk ruikende body scrub, over een hydraterende body lotion tot niet-plakkende zonnecrème. Vraag gerust advies aan onze Katarezen.


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu