Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


8 februari

De kunst van het opgieten


Tijdens je bezoek aan ons wellness walhalla zorgen we er graag voor dat je kan genieten met al je zintuigen. Om je ervaring extra speciaal te maken, organiseren we elke dag meerdere opgietsessies en rituelen. In het Sudatorium bieden we bijvoorbeeld een uniek scrubritueel aan, waardoor je velletje weer heerlijk zacht wordt. De Thaise Opgiettempel is dan weer het toneel voor de heerlijk geurende dampstoten van de Infusion Xperience. Bekijk zeker onze opgietagenda voor een overzicht van alle opgietsessies.

Traditionele opgietsessies in twee delen


Voor de echte traditionele opgietsessie ben je bij ons de hele dag welkom in de betoverende Thaise Opgiettempel en 's avonds in onze klassieke Finse Sauna. Wat onze opgietsessies echt uniek maakt, is dat ze altijd uit twee delen bestaan, met een kwartiertje pauze ertussen. Op die manier kan iedereen even naar buiten om af te koelen tussen de warmtesessies door. Want niets zegt 'heerlijk saunabezoek' beter dan die tintelende huid achteraf. Het is een zalige ervaring voor al onze saunagasten.

Een traditionele opgietsessie begint altijd wanneer onze opgietmeester een flinke scheut water met heerlijke etherische oliën over de hete stenen giet. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid en verspreidt de warmte zich als nooit tevoren. Vervolgens zorgt de opgietmeester ervoor dat je die zalige warmte volop kunt ervaren door de lucht te laten circuleren en naar je toe te wuiven met een vochtige handdoek. Benieuwd? Reserveer nu je bezoek.

Laat je verrassen door de Infusion Xperience


In tegenstelling tot de traditionele opgietsessie, draait de Infusion Xperience helemaal om de warme dampstoot en niet om het zwaaien met handdoeken. Deze betoverende belevenis wacht op jou in onze Thaise Opgiettempel.

Bij dit bijzondere ritueel werken onze toegewijde opgietmeesters met water waarin kruiden en eucalyptustakken een hele nacht hebben getrokken. Deze geurende infusie wordt heel langzaam over de stenen verspreid, wat de gevoelswarmte in de sauna geleidelijk verhoogt. Hoe vochtiger de ruimte wordt, hoe intenser de warmte je lichaam omarmt.

Na tien minuten genieten van deze zalige warmtebron, verspreidt de opgietmeester de warmte door de lucht te bewegen. Daarna verlaat de opgieter de ruimte, maar jij kan nog heerlijk nagenieten van de warmte en de betoverende geuren. Dompel jezelf onder in deze unieke ervaring en laat je verwennen.

Heerlijk genieten van het Banjaritueel


Banja, afgeleid van het Russische woord voor 'badhuis', brengt een vleugje Oekraïense oorsprong naar onze Finse Opgietsauna in Belsele. Deze traditionele praktijk, die via Rusland en Oekraïne naar Scandinavië reisde en er enorm populair werd, vindt nu zijn thuis bij Katara.

Wat het Banjaritueel zo uniek maakt, zijn de met elkaar verbonden berkentakken, in de volksmond bekend als 'veniks', wat eigenlijk 'bezems' betekent. Deze takken hebben een hele nacht in water gelegen en creëren zo een verfrissend, natuurlijk berkeninfuus. De bladeren van de berk zijn rijk aan kalium en vitamine C, wat heilzaam is voor het immuunsysteem, het metabolisme en de bloedsomloop.

De sessie begint met het zorgvuldig besprenkelen van de hete stenen met deze vochtige berkentakken. Vervolgens verspreiden onze bedreven opgietmeesters de verkwikkende dampen in de sauna door elegant met de takken te zwaaien. De saunagasten worden geleidelijk aan met het berkeninfuus besprenkeld en afgekoeld met verfrissend ijswater. Ten slotte sluiten we de sessie af met een laatste, verkwikkende dampstoot met het berkeninfuus. Een heerlijke, verkwikkende ervaring om volledig van te genieten. Helemaal zin in gekregen? Reserveer dan alvast je bezoek.

 

Weer helemaal zacht na een scrubritueel


In ons Sudatorium wacht je een ervaring die zich moeilijk in woorden laat vatten. Het is een sensatie die je werkelijk moet ondergaan. Tijdens een scrubritueel begint de verwennerij met een peeling, gemaakt met verfijnd Dode Zeezout. Na dit verkwikkende begin heb je even de tijd om te douchen. Vervolgens word je getrakteerd op een pakking die is afgestemd op de behoeften van je huid, afhankelijk van het seizoen. Denk aan opties zoals honingcrème, modder, aloë vera, een boterpakking en nog veel meer.

Om de ervaring af te sluiten, ontvang je een hydraterend en voedend gezichtsmasker. Alle producten die we tijdens deze rituelen gebruiken, bevatten arganolie, de zachtste olie voor je huid. Bovendien kan je gedurende het hele ritueel rekenen op de vaardigheden van een ervaren opgietmeester. Omdat de plaatsen voor dit ritueel beperkt zijn, vragen we je om je deelname op voorhand te reserveren via onze website of aan de receptie. Benieuwd naar meer? Bekijk onze opgietagenda.


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu