Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


17 oktober

13 jaar Katara - 13 kleine geluksmomentjes


Dit jaar vieren we onze 13e verjaardag tijdens de maand van La vita è bella. Hip hip Haaa-heerlijk-niks-doen! In Italië staat het getal 13 symbool voor geluk, dus ons Italiaanse thema kon niet beter passen. Op onze socials tellen we 13 dagen lang af naar onze verjaardag door elke dag een klein geluksmoment van onze klanten te delen. Dingen waaruit blijkbaar veel warmte straalt. In deze blog vind je een overzicht van al die bijzondere momenten.

1 - Een fika'tje doen


Op een ander zou men gewoon ‘een koffie’ bestellen. Bij Katara spreken klanten van een Fika’tje doen. Het woord zegt alles: koffie en taart als middel om gewoon gezellig samen in een zeteltje te hangen, te bekomen, te mijmeren of bij te praten. Een smaakvolle pauze in het wellnessleven. Een Fika’tje is als een warme dopaminedruppel die duidelijk gelukkig maakt.

Heb jij trouwens onze eigen heerlijke Pssst-koffie al geproefd? Da’s onze eigen slow roast-koffie. Die is verkrijgbaar in het restaurant en de Katara Home Boetiek.
 

 

2 - Bambi zien luieren


Bambi - Thermen Katara

Bij elk bericht over Bambi stromen onze socials over van mooie reacties. En ons gemoed van zoveel liefde voor onze huiskat. Bezoekers en fans zien in haar het symbool van loom niets doen, want:

  • Ze markeert zonnige plekjes voor onze klanten.
  • Ze geeft het staptempo (kuieren) aan voor wie van de ene naar de andere sauna verhuist.
  • Ze spint als suggestie aan gasten zodat die zelf niet vergeten te dutten.

Soms gaat het zo ver, dat we klanten na hun bezoek online zien delen: “Ik heb Bambi gezien!” Alsof ze een geluksbrenger is. Wie zouden wij dan zijn om dat in vraag te stellen? ;-)

3 - Een volle parking en toch geen volle thermen


Onze parking is als een fata morgana: je ziet iets dat eigenlijk niet echt is. Zo af en toe horen we van klanten dat ze bij het aankomen op volle parking, vrezen dat het binnen onze muren ook over koppen lopen zal zijn. Het merendeel van de rustzoekers zet echter door en laat ons achteraf (enigszins verrast) weten dat het in de thermen verbazend rustig is, ondanks die volle parking. En dat maakt ons dan weer blij. Want we waken altijd over jouw rust en ruimte. Zo staat het zelfs in ons manifest.

4 - Verrassingsijsjes in de tuin


Mr. Freeze Katara

Klanten worden als kleine, schattige kindjes als we verrassingsijsjes uitdelen in de tuin. Je moet die mondjes zien, de gelukzalige glimlachen en fonkeloogjes. Op té warme zomerdagen delen onze Mr & Mrs Freeze lekkere ijsjes uit om bezoekers af te koelen. We mogen dan wel hét oord van warmte zijn, oververhitting vindt niemand leuk.

5 - Om 10 uur aankomen en weten dat je nog de hele dag kan genieten


Een klein gelukje dat vele uren telt: vroeg naar onze wellness komen. We zien de blijdschap keer op keer op klantengezichten. Het geluksgevoel om te mogen genieten van:

  • Rimpelloos water in het buitenbad. 
  • Ovenvers brood en een sapje bij je ontbijt
  • Zachte opstartwarmte in de Zonnegloed Sauna. 

De tijd bij Katara gaat sowieso traag. En als je om 10 uur toekomt, duurt een dag nog véél langer.

6 - Thuis verder genieten met iets uit de boetiek


Katara Home Boetiek

Klanten glunderen als ze zichzelf extra verwennen met iets uit de Katara Home Boetiek. Ze zien zichzelf thuis al een momentje voor zichzelf creëren. We krijgen achteraf dan ook veel positieve feedback over:

  • Hoe een badjas of een infrarooddeken de warmte en zachtheid thuis langer vasthoudt. 
  • Hoe een scrub de scherpe kantjes van een situatie vijlt. 
  • Hoe de sfeer door een aangename geur voor de koper en heel zijn/haar entourage beter wordt.

Het doet ons veel plezier te weten dat het Katara-effect ook buiten onze muren speelt. Dat we mensen elders helpen om hun wereld heel even stil te zetten. En alleen maar te genieten.

Kom zeker na je bezoek eens kijken, ruiken en voelen in onze Katara Home Boetiek aan de receptie. Zo kan je dat heerlijke Kataragevoel ook thuis oproepen.

PS. Wist je dat je ook zonder een saunabezoek kan langskomen in onze Katara Home Boetiek?

7 - Genieten van uitstellen, zonder schuldgevoel


Soms zien we klanten binnenkomen met een schuldgevoel. Omdat er thuis of op het werk een of ander taakje is blijven liggen. En zij, hier bij ons, horizontaal komen niksen. Dat kan knagen. Geen stress zeggen we dan. We helpen jou om in te zien dat er voor elke tikkeltje schuldgevoel een logisch excuus bestaat dat jou vrijpleit van het moetje. Dat stelt klanten gerust.

Hieronder een paar voorbeelden van wroeging en het daaraan gekoppeld, een volkomen logisch excuus:

  • De afwas laten staan?
    • Geen probleem, want wat zegt het woord? Af. Was.
  • Een rapport niet afgewerkt op het werk dat eigenlijk vandaag klaar moest zijn?
    • Dat geeft goeie punten op ons rapport voor jou. Voor het vak ‘ontspanning’.
  • Je moest eigenlijk nog een paar offertes maken en hebt dat nog niet gedaan?
    • Doe het gewoon morgen. Dat verkort de betalingstermijn.

Volg onze socials voor nog meer excuses. En kom zonder wroeging genieten van onze wellness.

8 - Zonsondergang in de tuin


Nog nooit zagen we iemand in de avondzon staren met een zuur gezicht. De laatste warme stralen zorgen elke keer weer voor een zachtgelukkige lach en ontspannen wenkbrauwen op ‘t gezicht. En het laatste streepje vitamine D doet natuurlijk goed.

Van veel bezoekers horen we dat hun dag goed was, alleen al door dat gouden uur. Volgens die klanten is de Zonnegloed Sauna een aangename plek om de roodkleurende zon over je gezicht te laten glijden. Terwijl de infraroodkachel de rest van je velletje laat blozen.

9 - De liefde en zachtheid van onze Katarezen


Luid roepen en zingen doen onze Katarezen niet. Maar als ze neuriën terwijl ze een bord dresseren of een plateau cocktails rondbrengen, herkennen we vaak de tonen van Whitney Houston’s ‘I will always love you’. Ja, elke Katarees ziet jou oprecht graag.

Dat bezoekers ons vertellen dat ze zich gezien, gehoord en zacht behandeld voelen, bevestigt dat. Het mag dan een klein gelukje van klanten zijn, het is van groot belang voor ons. Wellness is werken aan de warmte voor anderen. Bij Katara gaat dat van sauna’s, over stoombaden, tot lieve woorden.

10 - Wisselende maandthema’s


Wisselende maandthema's Katara

Elke maand loopt er bij Katara een ander thema. Deze maand is dat bijvoorbeeld La vita è bella. De thema’s gieten een eigen sausje over alles wat we doen en aanbieden. En ze leiden elke maand tot nieuwe ideeën. Een bezoek wordt zo telkens een kleine verrassing.

Onze gasten houden van de variatie, zonder dat het hun gekende rust ondermijnt. Elke nieuwe prikkel geeft een opstootje van gelukshormoon. Terwijl heel de infrastructuur en alle belevingen ervoor zorgen dat je daar toch heel kalm onder blijft.

11 - Het respect onder onze bezoekers


We zijn bijzonder trots om keer op keer te horen dat Katara een plek is waar mensen zich veilig voelen. Waar klanten onderling respect hebben voor elkaar. We worden niet voor niets de meest vrouw-man-x-vriendelijke wellness van België genoemd.

Ons complex is geen catwalk. Hier draait alles om je goed voelen, en je niet beter voelen dan een ander. Bedankt aan iedereen die hier komt, om zo respectvol om te gaan met anderen.

12 - Onze zware voordeur


Voordeur - Thermen Katara

Onze voordeur is zwaar. Je moet inderdaad een beetje moeite doen om binnen te komen. Onze bezoekers appreciëren dat. Want door die deur open te trekken en zwaar achter je te laten dichtvallen, voel je de grens tussen de mallemolen van het leven en de rust die je binnenstapt. Dit is de Beam me up, Scotty-poort die je van de ene plek naar de andere transporteert. Naar een wellness van heerlijk niks doen en alles even vergeten.

13 - Alles even mogen vergeten


Heel even met niets ofte noppes bezig te hoeven zijn. Je hoofd helemaal laten leeglopen, alles vergeten en afzetten, en jezelf neervlijen op de donzige watten van complete niksdoenerij. Waarschijnlijk is dit het kleinste grote geluk van iedereen die naar Katara komt.

De toestemming en faciliteiten aangeboden krijgen om elk moetje, elke klus, deadline of taak, elke vorm van ruwheid, kilte en stroeve stijfheid, uit je hoofd en je hele lijf te bannen. Al onze gasten zijn vrij van alles. En blij voor alles wat die vrijheid mogelijk maakt.

Welkom bij de vergeet-wellness. Welkom bij Katara waar we je wereld even helemaal stilzetten.


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu