Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Blog


1 oktober

12 Werken - 12 jaar Katara


Omdat we deze maand 12 jaar worden, zetten we 12 verschillende werken in de kijker. Al sinds het begin van ons bestaan zijn we in Belsele bezig met jouw rust en ontspanning. Daarom nemen we je graag mee in de verschillende onderwerpen waarop we stevig ingezet hebben en op zullen blijven focussen. Ontdek bij elk werk wat Katara zo speciaal maakt.

Werk I: De belofte van Katara

Helpen bij het vergeten


Katara wordt vaak de ‘vergeet-wellness’ genoemd. Omdat je hier met een vol hoofd aankomt dat na een warme welkom volledig leegloopt alsof het een ballonnetje was. Alle gedachten, alle taken, alle moetjes, alle to-do-lijstjes, ... blijven haperen en hangen nét voor onze zware voordeur (dat is de reden waarom die zo zwaar is; ze houdt alle gedoe tegen). Hier binnen helpen we met vergeten op verschillende manieren. Dat doen we al 12 jaar en we zullen blijven doen zolang dat lastige lijstje hierboven blijft bestaan. 

Werk II: Infrastructuur & innovatie

Onze wereld staat nooit stil


Bij Katara doen we er alles aan om jouw wereld even stil te zetten. Maar dat betekent niet dat die van ons ook stil blijft staan. "Hoe kan het nog aangenamer en specialer voor onze klanten worden?", is een vraag die rusteloos door ons hoofd speelt, al 12 jaar, elke dag. (We letten er echter wel op dat jij als bezoeker die onrust niet voelt, dat zou tegen onze belofte zijn.)

Daardoor blijven we ver weg van de eenheidsbrij van standaard sauna- en andere bouwpakketten. Want nieuwsgierigheid leidt tot nieuwigheden en ervoor zorgt dat we focussen op originaliteit. Het Sudatorium, The Bee Hive, de Hygge, de Midsommar Sauna, het Geiserbad, een variërend menu, de maandelijkse thema’s, de Katara Home Boetiek ,... alles begon allemaal met een wild idee. En zorgt vandaag voor een unieke beleving die helpt bij het loslaten. Die onrust in ons eigen hoofd leidt dus tot heerlijke rust. Voor elke bezoeker.

Werk III: Lekker culinair genieten

Tegen eenheidsworst in het restaurant


Niets tegen varkenshaas in mosterdsaus, tongrolletjes in kreeftensaus of een droge witte huiswijn. We zijn wel tegen routineuze gemakzucht die leidt tot eenheidsworst op het bord of in het glas van onze klanten.

Bij Katara is wellness een totaalervaring. Al 12 jaar lang. Eten en drinken is een evenwaardig onderdeel van je bezoek. Wat jouw huid in een sauna voelt, moeten je papillen ook voelen in het restaurant. De tinteling van een opgieting moet op gelijke hoogte staan als die op je tong bij een drankje.

De Katara-keuken is er eentje van ‘moeite doen voor onze klanten’. Van variatie, van dagverse producten en kwaliteit die komt van lokale leveranciers. Onze Culinaire Verwenners experimenteren elke maand met een thema. Zodat iedere hap of slok blijft verrassen. Proef onze wellness dus ook met je mond de volgende keer. En laat het vooral smaken.

Werk IV: Personeel en sfeer

Zeg niet zomaar ‘personeel’ tegen onze werknemers


Bij Katara hebben alle collega’s speciale gaven; allemaal vanuit het idee ‘we helpen onze klanten dingen te vergeten en stil te zetten’. Elke werknemer speelt hier een rol in de wellnessbeleving van onze klanten.
Zo hebben we bijvoorbeeld: Iemand in dienst van Traagheid, een paar Relaxatiespecialisten, waaronder  één Suprimeur de Stress, een Bezorger van Zen, het Ssssst-hulpje, een Onthaaster, een Stress-verdoezelaar, een Moetjes-killer, een Stofjes-Spotter, een Maker van Herbronning, een team Kookkunstenaars geleid door Wonder-Wellness-koks en bijgestaan door de Strelers van Smaakpapillen, een paar Gevoelsmensen, enkele Herstellers van Harmonie, een aanal Tussenpauze-bezorgers, een Klokstopper en tot slot een Brenger van Feelgood.

Elke Katarees krijgt een badje in zachtheid. Met tips & tools, feedback en workshops waar we ingaan op gastvrijheid en tone of voice. Als mascotte hebben we een TOV-beer. Zijn knuffelbaarheid en fluwelen pels zijn het symbool van hoe we klanten behandelen: alsof je een warm dekentje om hen heen slaat. Iedereen werkt op die manier mee aan de sfeer en totaalervaring van onze klanten, van jou.

Werk V: Duurzaamheid & de tuin

Groen en groener


Een wellness gebruikt veel energie, daar moeten we niet flauw over doen.
Een greep uit de aanpassingen en investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan: groene daken, zonnepanelen, warmtepompen, led- en spaarlampen; recuperatie van regen- en douchewater voor onze toiletten, sauna’s bouwen als een passiefhuis en de warmte hergebruiken in de gangen en op tuinpaadjes (zo zal je nooit uitschuiven als het vriest), zwembaden ondergronds isoleren, het water van Geiserbad, jacuzzi’s en tubs ‘s nachts opslaan in thermische tanks, ...

Daarnaast zijn er ook kleinere ingrepen, want elke moeite maakt een verschil: composteren van voedingsresten, sorteren en recycleren van papier, karton, glas, afbreekbare plastiek zakjes, en we proberen doorheen heel het complex duurzame materialen te gebruiken.

Zijn er morgen nieuwe technologieën beschikbaar, dan zullen we die als eerste onderzoeken. Want bij Katara willen we slim en duurzaam blijven omspringen met wat er nodig is om jouw warmte en zachtheid te garanderen.

Er is ook een stukje letterlijke vergroening: de tuin. Omdat die heel het jaar gebruikt wordt bij het wellnessgebeuren, willen we dat die altijd mooi en aangenaam is voor elke bezoeker. Met seizoensbloeiers, veel variatie, schors en struiken is hij niet alleen mooi en rustgevend, maar ook een heerlijke plek voor vogels en insecten.

Werk VI: Een veilige omgeving & body positivity

Voel jij je veilig bij Katara?


Katara wordt gezien als een van de meest veilige wellnessen. Daar zijn we trots op. Hoe creëer je veiligheid? Geloof ons, het is een werk van jaren. Een belangrijk werk, want sauna betekent naaktheid en naaktheid brengt kwetsbaarheid met zich mee. 

Onze Katarezen zijn getraind in het opmerken van gedrag dat niet door de beugel kan. We vragen respect voor elkaar, voor elkaars grenzen en zijn daar heel streng op. Wie die overschrijdt, tast gemoeds- en gewone rust aan, en past dus niet bij Katara.

Daarnaast zijn er regels bij Katara -en in heel saunaland- zoals geen gsm’s of laptops in het complex. We begrijpen dat sommige mensen mooie beelden willen maken. Maar dit is niet toegelaten omwille van privacy. Er zijn mooie beelden beschikbaar op onze website en socials. Bedankt om die te delen.

En tenslotte bouwden we onze infrastructuur zo dat je nergens het gevoel hebt in een kijkdoos te zitten. Want een veilig gevoel komt ook voort uit gewoon jezelf kunnen zijn, je goed in je vel voelen met wie je bent. En daar vooral niet aangestaard voor worden. Bij Katara heerst geen bodyculture, zijn de gangen geen catwalks of worden mensen niet schever bekeken omdat hun sixpack verborgen zit onder de sporen van een lekkere maaltijd.

WERK VII: Manifest & maandthema’s

Hoe we de wellness-lat bewaken. En verleggen.


Ons manifest bestaat uit 6 zorgvuldig bepaalde engagementen in dienst van vergeten én genieten. Dit manifest werkt dubbel: het helpt ons duidelijk voor ogen te houden waar onze wellness-lat ligt, elke dag opnieuw, al 12 jaar lang. Het bestaat uit 6 pijlers waarin we proberen uit te blinken: Rust, Ruimte, Hygiëne, Aanbod, Restaurant en Personeel. En het geeft onze klanten een idee van wat ze mogen verwachten bij een bezoek aan Katara. Lees het thuis zeker eens na voor je volgende bezoek.

Elke maand hangen we ons aanbod op aan een maandthema. Dat kan een zintuig zijn, een prikkel, een levensfilosofie, je haren die rechtstaan, ... Het thema inspireert de Katarezen om in de keuken, de Katara Home Boetiek, in onze behandelingen en belevingen, enzovoort nieuwe accenten te leggen. Op die manier is elk bezoek voor jou telkens weer speciaal. Want saaiheid is iets wat we ook buiten onze muren willen houden.

Werk VIII: Rituelen

Een nieuwe versie van jezelf


Rituelen zorgen voor een overgang van de ene naar de andere staat. In die zin is Katara op zich één groot ritueel: van stress naar rust, van de grijze Nieuwe Baan naar een oase van warmte, van een hoofd vol moetjes naar alles vergeten. Onze zware voordeur helpt om die grens mooi te markeren: zodra ze achter je dichtslaat, mag je alles loslaten.

Katara heeft altijd belang gehecht aan rituelen, van bij het begin. We hebben ze over de jaren gefinetuned en proberen vaak nieuwe dingen uit. Iets concreter: binnen onze muren hebben we 2 soorten rituelen: de behandelings-rituelen en de rituelen in sauna’s of stoombaden.De behandelingen draaien om persoonlijke- of duoverwentijd (bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, massage, peeling ,...). In de sauna of stoombaden gaat het om een totaalbeleving (door authentieke opgietingen, Infusion Experiences, banjarituelen of de heerlijkste scrubessies waarvoor bezoekers komen uit alle hoeken van het land).

In beide gevallen is er een voor en na voor lichaam en geest. Van hard naar zacht. Van gespannen naar week. Van korrelig naar fluwelig. Van een hoge naar een diepe aaaaaahdemhaling.

We zouden kunnen uitwijden en proberen te beschrijven wat de rituelen met je doen, maar zelfs de schoonste woorden schieten te kort. Kom dus vooral zelf eens voelen. Ook last minute kan je behandelingen en een scrubsessie boeken. Informeer je aan de bar of receptie tijdens je bezoek of contacteer ons vooraf om alles te plannen.

Werk IX: Katara Home Boetiek

Neem de rust mee naar huis


De wereld stopt met draaien binnen onze muren. Maar ook daarbuiten verdient jouw klok een pauze. In de Katara Home Boetiek vind je een selectie producten die voor dezelfde waarden staan als onze wellness: alles vergeten, puur genieten, rust en stilte; zelfs al woon je naast een autostrade, bouwwerf of kindercrèche.

Onze boetiek bestaat ondertussen een paar jaar. Vroeger verkochten we een aantal standaard wellness- en beautyproducten aan de receptie. Vandaag is de Katara Home Boetiek een mooi alternatief, voorproefje of aanvulling op je bezoek aan de wellness. Met veel zorg en aandacht voor detail zoeken, testen en bieden we elke maand een reeks producten aan die een vleug van Katara geven op plekken waar dat welkom of zelfs nodig is. Voor jezelf, maar evengoed als cadeautje voor een ander. Kijk bij je volgende bezoek zeker eens rond waarmee je jezelf of iemand anders kan verwennen.

Werk X: Katara voor bedrijven

Schenk een wereld die stopt met draaien


Katara is er ook voor bedrijven. Zolang er gewerkt wordt, is er nood aan ontspanning. Bij elke deadline hoort een beetje verpozing. Voor elke opgeleverde job doet warmte wonderen. We partneren met bedrijven die hun personeel, medewerkers, klanten of leveranciers willen verwennen. Met bedrijven die beseffen dat het werk 4 keer zo soepel loopt als je het ook af en toe durft uitzetten. En die nadenken over wat er gebeurt als je even niet aan het werk, de zakenrelatie, de planning of het verkopen denkt. Inderdaad, dan ontstaat er rust. En rust doet opladen, rust geeft nieuwe energie. En met die nieuwe energie gaat je medewerker, klant of leverancier er vervolgens met 4 keer zoveel goesting terug tegenaan.

Je merkt het, Katara schenken is ook een beetje business-denken. Heb jij mensen in je netwerk die een vergeetpauze verdienen? Laat het ons weten en we werken iets voor je uit.

Werk XI: Werken bij Katara

Hier leer je van een teddybeer


12 werken, 12 onderwerpen waaraan we de voorbije jaren gewerkt hebben en waarop we blijven verderbouwen. Dat was en is mogelijk door een grote groep enthousiaste medewerkers, onze Katarezen. Waarvoor dank. Het zijn dan ook speciale mensen (zie WERK IV). 

Word jij ook warm van onze wellness? Denk je soms: Wow, ik zou wel willen meebouwen aan al die werken. Weet dat je bij Thermen Katara in een warm team terechtkomt waarin samenwerking belangrijk is. Weet dat je leert van een teddybeer, over de zachtheid die we aan onze bezoekers willen aanbieden. Weet dat het draait om warmte, tussen collega’s en voor onze klanten. En weet dat je niet zomaar in een wellness werkt, maar in dé wellness die helpt bij vergeten en de wereld stopzetten voor een ander.

Interesse kan je altijd melden aan de receptie of via jobs@katara.be.

Werk XII: De toekomst van Katara

Blijven nadenken over vergeten


Welk werk we morgen vastpakken weten we nog niet. Er staan enkele dingen op de planning die we nog niet verklappen. We zoeken inspiratie over heel de wereld en houden onze ogen open voor nieuwe technologieën. Met elk idee duwen we de wellness-lat altijd een beetje hoger. En dat doen we al 12 jaar met veel passie en plezier.

Hoe dan ook zal het volgende werk trouw zijn aan onze vergeet-strategie en het manifest. Uiteraard zal het gaan om jouw warmte, om zachtheid en je goed voelen. En sowieso blijven onze Katarezen er alles aan doen om jouw wereld even stil te zetten. Want zolang er dingen zijn waar je even niet mee bezig wil zijn, heeft Katara reden van bestaan. Vergeet dat vooral nooit.


Deel dit artikel:
  • Even de wereld vergeten?
    Kom langs bij Thermen Katara

  • Reserveer nu